Skip to main content

Pijler 1: Meditatie

By 19 april 2016april 4th, 2024Pijlers

In aandacht zijn zonder onderwerp, stilte meditatie, geleide meditatie, meditatie in beweging en natuurmeditatie. Hoe het ook benoemd of gedaan wordt, steeds betreft het – via overgave aan het moment en aanwezigheid in het lichaam- de toegang vinden naar het universele in onszelf. Wie de poort hiertoe in zichzelf gevonden heeft kan ook anderen hiermee in resonantie brengen.

Het zijnsveld van de coach maakt door niet-doen ruimte, in deze ruimte worden conditioneringen sneller doorbroken en komen zowel coach als cliënt tot een groter bewustzijn. Het pad van meditatie leert de coach oordeelloos luisteren.

De ervaring leert dat de gemiddelde mens, door een uitermate druk bestaan, de kwaliteit van leven in aandacht in het nu vaak kwijtraakt. Meditatie brengt ons van een bestaan gebaseerd op tijd naar het tijdloze.

Online meditatie 🧘🏼

Elke maand op maandagavond organiseert Elisabeth een gratis online meditatie die zij begeleidt. De eerstvolgende staat gepland op ✨ Maandag 15 april 2024 van 20.30 – 21.00 uur. 👉🏼 Aanmelden online meditatie.

Meditatie is de directe verbinding met de levenskracht

De transpersoonlijk coach begeleidt de cliënt op twee niveaus tegelijkertijd.

Ten eerste op het niveau van de hulpvraag, deze zal meestal op het psychologische gebied liggen en in relatie staan tot onbevredigende levensomstandigheden.

Ten tweede vanuit de zijnsdimensie, hierdoor krijgt de cliënt de gelegenheid in contact te komen met de werkelijke innerlijke kracht, met zingeving en innerlijke vrede ongeacht de levensomstandigheden. Dit maakt mensen vrij en zelfstandig en mobiliseert hun scheppend vermogen.