Elisabeth de Koning (1958) is de oprichter en leidinggevende van de School voor Bewust Zijn. Oorspronkelijk opgeleid tot 1e graads lerares tekenen en kunstgeschiedenis, heeft zij 14 jaar gewerkt als grafisch ontwerpster met name voor kunstenaars en architecten. In de avonduren studeerde zij psychologie aan de UVA. Daarnaast volgde zij vele trainingen o.a. in de psychosynthese, voice-dialogue en transpersoonlijke therapie. Allen ter inspiratie niet om de bijbehorende methodieken eigen te maken.

Zij verdiepte zich uitvoerig in Krishnamurti en Nisargadatta Maharaj. Deze blijven een grote bron van inspiratie voor haar. Het leven zelf is haar grootste leraar.

Zij richtte in 1993 het spirituele centrum Centrum 7 op, dat tot op heden actief is. Daarnaast startte zij tevens in dat jaar haar praktijk in transpersoonlijke therapie. In de loop der jaren veranderde dat in transpersoonlijke coaching.

Vanaf 2001 is zij meditatie gaan geven, vrijwel direct gevolgd door het geven van vele retraites op diverse continenten.

Op de School voor Bewust Zijn die met haar eerste lichting begon in 2011, draagt zij haar inzichten over. Het stimuleren van het luisteren naar de innerlijke leraar, het ontwikkelen van liefdevolle aandacht, een vrije geest en vrijheid in verbondenheid, zijn hierin voor haar fundamentele uitgangspunten.

Voor meer informatie zie https://www.elisabethdekoning.nl/

 

Interview door Taposhri Ganguly van Dhi Enlightenment met Elisabeth.

NL-se ondertiteling:
Klik op de video.
Klik rechtsonder op het icoon voor instellingen (= het icoon links van het woord ‘YouTube’).
Klik op de optie ‘Ondertiteling’.
Klik vervolgens op ‘Nederlands’.