Skip to main content

De training leert mij meer over het leven dan ik de afgelopen tien jaar heb kunnen leren.

ElzeHet brengt mij verdieping in mijn leven, verdieping in bewustzijn en vooral een veel dieper begrip over het diepere in mijzelf. Ik leer van mijn medestudenten, omdat onze energieën elkaar raken en we daardoor met elkaar mee kunnen groeien, om te ontdekken dat onze levensvragen dicht bij elkaar liggen. En dus samen, met elkaar deze reis maken. De school heeft mij ruimte gebracht. Ruimte omdat ik meer begin te begrijpen. Ruimte omdat ik leer te zien dat er zoveel te ontvangen is. Maar vooral ruimte omdat er nog zoveel in mijn bewustzijn te ontwikkelen is. Eigenlijk zou ik iedereen het gunnen om deze opleiding te doen. Het zou zoveel begrip kunnen brengen over liefde en waarheid.

In deze training heb ik leren vertrouwen op mijn innerlijk weten.

GeessienIk geniet intens van de bijeenkomsten die met inspiratie en liefde door Elisabeth worden begeleid. De opleiding is rijk, diep, vreugdevol en vol liefde voor het leven. Het is een plek om te ZIJN, te ervaren en te vertrouwen op het innerlijk weten en niet om dingen van buiten te leren. Ik ben blij dat ik deel uit maak van de school en samen met mijn medereizigers bij mag dragen aan al het nieuwe dat groeit in deze nieuwe tijd! De kern is denk ik het ervaren, het diep ervaren en de kracht van de groep en Elisabeth nodigt uit en geeft vertrouwen, sterker nog: maakt verantwoordelijkheid voor het kostbare leven voelbaar. Misschien is dat wel de kern voor mij.

Door de school voor Bewust Zijn heb ik mijzelf veel beter leren kennen.

EllyHeb ik mij kunnen ontdoen van een aantal blokkades/belemmeringen/patronen die mij ervan weerhielden om mijn “zelf” te zijn en te leven. Het heeft het een en ander in mijn leven op de kop gezet en heeft er vervolgens voor gezorgd dat ik veel meer innerlijke rust en innerlijke kracht gevonden heb. De liefde en wijsheid van et Elisabeth is daarin van onschatbare waarde geweest. Dat geldt ook voor mijn mede-schoolgenoten – het is heel fijn en heel verrijkend om deze ontdekkingsreis met elkaar te gaan.

Op alle niveau's van mijn wezen ontwikkel en groei ik.

AriadneGeheel onverwacht ben ik vorig jaar de school voor bewust zijn gestart. Ik werd daar als vanzelf naar toe geroepen. Wat mij heel erg raakt, is de manier waarop Elisabeth met heel veel passie, liefde, zorg, spiritualiteit, harmonie en schoonheid de school neerzet. Door de vele ervaringen die ik daar op doe, word ik mij bewust een spiritueel wezen te zijn. Daardoor voel ik mij meer dan ooit in verbinding met alles om mij heen. Het heeft mijn innerlijk, mijn leven, mijn gezin en mijn werk verrijkt. Op alle niveau's van mijn wezen ontwikkel en groei ik.

Voor mij was het me opgeven voor de school een buitengewoon irrationeel besluit... en één van mijn beste!

PeterWat ik me later pas realiseerde was dat een training als deze betekent, dat er voor jezelf heel veel te leren en ervaren valt zonder dat je met specifieke eigen 'hulpvragen' aan de slag gaat. Het is heel bijzonder om te ervaren dat de ervaringen in de groep gedeeld kunnen worden en dat deze ervaringen van de 'ander' ook voor ieder individueel heel zinvol/helend zijn! Ik heb in het begin wel 'moeite' gehad met bepaalde begrippen: 'helen', 'de kosmos', 'het veld', 'chi (energie)'. Dat heeft alles te maken met loslaten, het totaal accepteren van een 'niet-weten'. Daarmee ging/gaat er een wereld voor me open: een spirtueel bewustzijn.

De school brengt mij de kennis die ik al bezit in herinnering, hier op te vertrouwen en te leren in mijn intuïtie te geloven

MaaikeHet is die basis die de School voor Bewust zijn voor mij zo bijzonder maakt. Geen dikke boeken, methodes of geheimzinnigheid, maar zoals gezegd een goed luisteren naar je eigen innerlijke wijsheid en daarop te vertrouwen. En daarnaast is het een warme welkome omgeving, waar je met elkaar kunt oefenen en delen.

De School voor Bewust Zijn betekent arriveren. Arriveren in je lichaam, in het moment, in de verbinding

MarjoleinDe grootsheid hiervan is moeilijk te beschrijven maar voor iedere ziel een thuiskomen. Elisabeth is hierin de best denkbare begeleider, ongedwongen, met zachtheid en licht leidt ze de weg.

De School voor Bewust Zijn betekent arriveren. Arriveren in je lichaam, in het moment, in de verbinding

MarjoleinDe grootsheid hiervan is moeilijk te beschrijven maar voor iedere ziel een thuiskomen. Elisabeth is hierin de best denkbare begeleider, ongedwongen, met zachtheid en licht leidt ze de weg.

De motivatie om te beginnen met de school was heel sterk vanuit mijn gevoel, ik moet dit NU gaan doen en wat ik er later mee ga doen dat komt wel

MonicaIk ben nog steeds heel blij met deze keuze, de schooldagen ervaar ik als een maandelijks oplaadpunt in mijn leven. Ik vind het fijn om de verbinding met mijn ware zelf, de groepsgenoten, de natuur, gewoon met alles te ervaren. Dan is mijn ego niet meer zo belangrijk en kom ik bij een andere kwaliteit van leven. Alles speelt zich in mijn lichaam af en naar haar luister ik, ik ervaar haar speelsheid, levendigheid, helderheid, liefde. Ik geniet ervan om het kind en de wijze in mij te ervaren en deze ook aanwezig te zien bij mijn groepsgenoten. Levendig en liefdevol in beweging. We hebben dit leven allemaal wat te leren en hierbij kunnen we de buitenwereld heel mooi als een spiegel gebruiken voor onze binnenwereld. Wat ik mooi vind aan de school is dat we werken vanuit werkelijk aanwezig zijn in het hier en nu, heel geaard zijn. En dit vooral ook met de kwaliteit van je hart erbij: helend voor jezelf en de ander. Ook het besef dat niets geïsoleerd is, alles verbonden met elkaar. Aarde en kosmos omarmen je. Daar word je toch helemaal blij en dankbaar van!!! Wil je werken aan zelfinzicht en anderen begeleiden in hun proces vanuit rustig jezelf zijn en vanuit je hart dan is deze School voor Bewust Zijn als een warm bad!!!

Ik voel me bijna letterlijk een ui, laagje voor laagje gaat eraf, aannames, overtuigingen, patronen...

CindyWe begonnen met een week in Vilalte in Frankrijk, zeer onder de indruk ben ik van deze locatie! In deze week gingen we naast elkaar leren kennen ook al snel de diepte in. De oefeningen die Elisabeth met ons deed verdiepten ons al snel met elkaar en met onszelf. Voor mij is er daar op de prachtige berg rond Vilalte iets wezenlijks veranderd, alle jaren werken aan mezelf kwamen bij elkaar en ik kon een sprong in mijzelf maken. Voor het eerst kreeg ik de ervaring van diepe liefde voor mezelf en mijn lichaam. Dankzij de prachtige oefeningen, de veiligheid en omdat ik eraan toe was. Nu ruim een half jaar verder ga ik steeds dieper in mezelf. Ik voel me bijna letterlijk een ui, laagje voor laagje gaat eraf, aannames, overtuigingen, patronen... Steeds weer laat er een stukje los.. Ik verlies zelfs letterlijk kilo's extra gewicht! Fijn vind ik ook de meditaties, chi kung om zo ook bij mijn innerlijke stilte te komen (lukt overigens niet altijd((-:) De groep is ook erg fijn, niet eerder ben ik in een groep geweest waarin we zo gelijk gestemd zijn. Alles kan besproken worden. Elisabeth is wonderlijk in de energie die ze uitzet, er kunnen wonderen gebeuren!

Ik ervaar de school als aankomen in een warm bad en thuis komen bij mijzelf en de ander!

Maaike B.

Deze trainng is een groot cadeau voor jou en de mensen om je heen

RitaElisabeth is duidelijk en helder in alle informatie die zij ons geeft, hierbij is zij puur en zichzelf. Na elke bijeenkomst‚ is er weer veel gebeurd bij ieder van ons. Elisabeth maakt ons bewust van wat er in en rond onszelf en in de relatie met anderen zich afspeelt, om zo in contact te komen met eigen innerlijke kracht om van daaruit te gaan leven en coachen. Deze training is een groot cadeau voor jou en de mensen om je heen.

Voor mij is deze training een andere manier van leren

TjallyHet is heerlijk om ervarend te leren binnen een groep waar veiligheid en warmte is. Liefde en bewustzijn is voor mij het belangrijkste.

De school is voor mij een keuze voor mijn ontwikkeling als mens

RahulDe school is voor mij een keuze voor mijn ontwikkeling als mens, niet omdat ik de ambitie heb om te werken als coach. Ik krijg voeding op vlakken die ik buiten de training mis, waardoor ik me persoonlijk maar zeker ook in mijn werk, waarin ik vaak met familiekwesties te maken heb, ontwikkel. Ik zie mezelf daarom liever als inspirerende verbinder op de achtergrond, in alles wat ik doe. Om in een training deze verdieping aan te gaan moet er vertrouwen zijn en kwaliteit van begeleiding. Door eerdere ervaringen met Elisabeth wist ik dat de training hierin veel te bieden heeft en elk trainingsweekend voelt het als een voorrecht om hier aan deel te mogen nemen.

Mijzelf met andere ogen voelen en zien

Cobyeen diepe verbinding ervaren door samen in meditatie te zijn of gewoon door elkaar vast te houden, ...een tekening maken met ongekende inhoud, ...voor iedereen die zijn eigen innerlijke schoonheid wil ervaren!"

De School voor Bewust Zijn is een uitnodiging om in contact te komen met de/jouw essentie en al wat is

AnnemarieHet is een proces van bewustwording en bewustzijnsverruiming. Een ontdekkingsreis naar ZIJN. Om die weg vrij te bewandelen, is soms opruimwerk nodig. Gaande de rit krijg je steeds meer inzicht in de patronen en overtuigingen die de levensstroom in jou en de ander blokkeren. Die het nieuwe tegenhouden, of juist het oude, oorspronkelijke, tijdloze verhullen. Voor mij voelt het als een waardevol proces van her-inneren en thuiskomen. Via stilte en meditatie de weg naar binnen vinden. Waar de stem van het hogere zelf en het hart spreekt. Waar zich alle antwoorden en innerlijke wijsheid bevinden. Door het loslaten van aannames en conditioneringen en het daadwerkelijk (durven) openen voor wat er is ‚ zonder oordeel, sturing, angst of twijfel - ontstaat ruimte voor de oorspronkelijkheid, de zuivere essentie. Het is het geschenk van ont-dekken. Alles is er al! Het is universeel en daarom zichtbaar en herkenbaar in ons allemaal. Ieder individu in de groep heeft een spiegelfunctie voor de ander. Wat houdt ons nog tegen om ons open te stellen voor al wat is, onze eigen ruimte daarin in te nemen en onze lichtkracht te stralen? Dit bijzondere proces van transformatie en liefdesbewustzijn is mogelijk in de veilige, liefdevolle energie van de School voor Bewust Zijn!

Ik leer steeds meer mijzelf te mogen zijn en dit ook uit te dragen

Ria (assistent)Ik vind het geweldig om te assisteren in de school voor bewust zijn. Het brengt mij bewust-zijn in de ruimste zin van het woord. Tijdens de week in Vilalte en de 2 daagsen bij Elisabeth in Koudum, is er ruimte om volledig aanwezig te zijn in lichaam, in ziel en in het moment.De veiligheid en verbondenheid binnen de groep is vanzelfsprekend. Ik leer steeds meer mijzelf te mogen zijn en dit ook uit te dragen

De training #innerspace is voor mij als voeding voor de ziel.

Ineke (assistent)Het brengt mij inzicht en verdieping en is daarmee een verrijking in de verbinding naar mijzelf en anderen.

Eigenlijk zou iedereen deze opleiding moeten doen, voor zichzelf en voor de wereld.

Helena (assistent)Liefdevol aanwezig zijn in je zelf met als doel vanuit de liefde een ander in bewustwordings processen te ondersteunen en te begeleiden. Elke bijeenkomst raak ik gevuld met zoveel licht en liefde dat het een voorrecht is om bij deze training te zijn. De thema's en oefeningen zijn niet altijd even makkelijk maar zeer helend, opbouwend en waardevol. In de veilige en respectvolle atmosfeer die Elisabeth elke keer weet neer te zetten is het ineens niet zo moeilijk meer om eerlijk naar mijzelf, mijn schaduwkanten te kijken. En altijd met het doel om sterker te worden en vanuit een sterk liefdevol aanwezig Zelf er voor de ander te kunnen zijn. Eigenlijk zou iedereen deze training moeten doen, voor zichzelf en voor de wereld.

De school helpt mij stevig op mijn benen te staan en terug in mijn lijf te komen ipv dat ik door blijf dwalen in mijn hoofd.

LucieVoor mij is zijn op de school genoeg en merk ik dat de oefeningen en de input die we mogen ontvangen op verschillende lagen ‘zijn werk doet’. Ik hoef niet alles te weten of te begrijpen. Het vertrouwen dat ik heb in mijn eigen (lichaams-) wijsheid groeit waardoor ik meer en meer mezelf kan zijn. De school zorgt bij mij voor een verankering. Het maakt me erg dankbaar en geeft mij meer ruimte en vrijheid om liefdevol te kunnen zijn met dat wat er is.

Een innerlijke en avontuurlijke reis is het.

M.In september 2018 begon ik aan die reis, en sindsdien rijdt de trein der bewustwording. Elisabeth en Melina weten, door middel van hun betrokkenheid, kennis en openheid, uit te nodigen tot ‘zelfstudie’. Het fijne is, dat dit plaatsvindt in een liefde- en respectvolle setting. De verschillende programma-onderdelen zijn goed op elkaar afgestemd, waardoor er een mooie flow ontstaat. De dynamiek van de groep is een factor van belang. Het met elkaar delen ervaar ik als zeer verrijkend. Gedurende het eerste jaar van de training heb ik inzichten gekregen, die vervolgens weer aanleiding zijn tot nieuwe inzichten, verdieping en begrip. Vergis je niet, ook al zit je maar een paar dagen per maand in de schoolbanken, het proces van realisatie en bewust worden gaat daarbuiten onverminderd door. Voor mij is dit proces van invloed op wat ik ook maar doe, waar ik ook ga. Ik leer te ervaren, wie ik werkelijk ben, meer dan wie ik denk te zijn of van mijzelf zou moeten zijn.