Dagelijks brood, dagelijks licht

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Retraites

B

Natuur retraite Verbinding

do 11 t/m do 18 oktober 2018, Corsavy, Frankrijk

Een week natuurretraite waar je werkt aan zelfinzicht door verbinding met je eigen essentie en de natuur op een prachtige spirituele plek. Met meditatie en qi gong, veel buiten zijn, transpersoonlijke oefeningen en meditatief tekenen. Jezelf in alle rust hervinden. Verbinding is essentieel en is altijd daar. Mag je ontspannen in verbinding, genieten in verbinding, ontdekken in verbinding? Deze week word je uitgenodigd zonder inspanning in verbinding te gaan. Gemeenschappelijke deelrondes zijn eveneens onderdeel van het programma. De natuur leeft je voor hoe alles met alles verbonden is, een bestaan in heelheid met al dat is. We volgen de vriendelijke weg, niets moet, alles staat open.

Locatie: 
Sanctuary Terre de Sacha, Can Pinous, Corsavy Frankrijk.
De vriendelijke gebouwen waar we verblijven zijn met veel liefde verzorgd en met veel aandacht ingericht, ieder hoekje is uniek, het ademt een spirituele atmosfeer, het is een voorrecht er te mogen zijn.
We bevinden ons in de Oostelijke Pyreneeën in een ruig gebied met een schitterende natuur waar weinig invloed van de moderne mens voelbaar is. Het is een gebied waar de Kelten hun sporen hebben achter gelaten, er zijn diverse krachtplaatsen die we ook zullen bezoeken. Er zijn veel oude steen formaties en veel eiken die samen met de stenen vergroeid zijn. Zwijnen, konijnen, gemzen, vossen, herten en vele vogels, waaronder de majestueuze gieren en adelaars leven in dit gebied. Daarnaast kom je kuddes schapen tegen zonder herder maar met begeleiding van Pyreneese berghonden. In het gebied rond de Batere een middeleeuwse toren op 1400m, waar we zeker ook zullen wandelen, loopt een kudde half wilde paarden. Het uitzicht is hier grandioos tot aan de Middellandse zee.

De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde klaargemaakt. De keuken is het hart van het huis en de kok maakt onderdeel uit van de retraite.

Deelname op basis van verzorgd verblijf op tweepersoonskamer € 795,-.
(eenpersoonskamer €70,- extra)

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Aanbevolen vlucht:
11 oktober 2018 Transavia HV5067 Rotterdam 13.20- Girona, Spanje 15.10
18 oktober 2018 Transavia  HV5068 Girona 15.45 – Rotterdam 17.40

Sri Lanka, retraite/workshop Het Hart

donderdag 15 november 00:00 – zaterdag 01 december 23:59

Sri Lanka, retraite/workshop Het Hart
Een transformerende retraite waarin het hart centraal staat. Niets terug houden, met heel het hart zijn, is heling voor het hart, is openstaan en zonder voorwaarden ontmoeten. Een vrij en open hart is stralend en vol vertrouwen. Deze weken richten wij ons op het verder openen en helen van het hart. Een geheeld hart raakt vanzelf verbonden met het kosmisch hart en kan overlopen van liefde, zonder uitgeput te raken. Deze retraite zal in zachtheid en stilte gebed zijn. Meditatie en stilte brengen je in contact met het mystieke hart, met de inwonende goddelijkheid. De natuur zal ook zeker je hart openen, evenals de warmte, de geuren en kleuren.


Het land

Dit prachtige eiland Sri Lanka is gelegen ten oosten van India in de Indische oceaan en wordt bewoond door uiterst vriendelijke mensen in een schitterende tropische omgeving. Helaas neemt ook het toerisme in Sri Lanka steeds meer toe, maar wij zullen verblijven aan de kust op een nog rustige plaats, evenwel midden in het dorp. Onze tochten gaan naar niet-toeristische locaties met prachtige natuur, we zijn ook daar om te verdiepen in ons innerlijke wezen. Omdat het eiland vlakbij de evenaar ligt is de temperatuur het hele jaar door hoog en schommelt rond de 30 graden. De vochtigheidsgraad wisselt.


Het water

Het water van de oceaan is warm en zacht, dagelijks mag je je laten dragen en zwemmen in dit kostbare geschenk. Vlakbij de kust leven vele gekleurde vissen en schildpadden, met name in de ochtend als het water nog rustig is kan je met enig zoekwerk de schildpadden zwemmend of al etend van het zeewier op de bodem, aantreffen, het zijn ontroerende oerdieren die met hun vertraging je hart zeker zullen raken. In de middag is er door alle beweging in het water meer zand en is het lastiger dieren te onderscheiden. Wel zie je ze dan met hun koppen boven water komen om adem te happen. Deze retraite is tevens workshop omdat je ook oefeningen met elkaar zal doen, ook in het water (!) die je dieper laten voelen.


De bevolking

Naast een kleine groepen Hindoeisten, Islamieten en Christenen is meer dan tweederde van de bevolking Boeddhistisch, dit maakt dat deze mensen een vredelievende levenshouding hebben en je je over het algemeen veilig kan bewegen waar je maar wilt zonder lastig gevallen te worden. Sri Lanka kent ook een hoog percentage monniken die zeer gerespecteerd worden door de gewone bevolking. Regelmatig tempel bezoek is een belangrijk onderdeel van het leven. Vrouwen dragen bedekkende kleding maar geen hoofddoek, voor de zon gebruiken zij een parasol, te water gaan zij geheel gekleed! De mannen mogen wel met blote ledematen zichtbaar zijn, hoewel ook sommigen van hen gekleed te water gaan, dit geldt niet voor de toeristische gebieden. Het eten is eenvoudig en puur met een overvloed aan tropisch fruit.


Accommodatie

De eerste week verblijven we, om de overgang te vergemakkelijken, in het luxe Culture Resort, Zuid Sri Lanka, met airconditioning, zwembad en alle kamers met uitzicht op de oceaan. Wij hebben het gehele hotel tot onze beschikking. Het personeel is alleraardigst en behulpzaam, de eigenaar Prasad is een bijzondere mens, werkzaam als psychiater in Australië, hij leeft op twee continenten, hij ziet enorm uit naar onze komst, wij hebben samen bedacht om in zijn hotel een retraite te organiseren, en hij zal ook onderdeel uitmaken van een deel van het programma. In de keuken op het dak van het resort koken ze de sterren van de hemel voor ons! De tweede week verblijven we nog steeds in hetzelfde dorp in een eenvoudiger accommodatie, Blue Coral, gelegen direct aan de oceaan. Ook hier staat de gehele accommodatie tot onzer beschikking. Blue Coral wordt gerund door een erg lief echtpaar Nishantha en Saranga, zij regelen wat mij maar nodig hebben en ook Saranga kookt de sterren van de hemel! Je wil hier nooit meer weg! Onderstaande foto loop vanuit je slaapkamer zo binnen, zand tussen de tenen!

Deelname is: inclusief alle programma met meditatie, qi gong, stilte-wandelingen, water-meditatie, transpersoonlijke oefeningen, meditatief tekenen, snorkelen, zwemmen met schildpadden!

 • inclusief individuele in- en out take
 • inclusief 2 Ayurvedische massages
 • inclusief 2 tochten naar kloosters waarvan een in de rainforest
 • inclusief wandeltocht in de zeer vroege ochtend door de bird sanctuary
 • inclusief boottocht

alle voortreffelijke vegetarische maaltijden ter plekke verblijf op tweepersoonskamer met eigen sanitair inclusief alle transfers

Investering €1695,-
Bij aanmelding voor 1 juni, early bird korting van €95,-.
Exclusief vliegticket, visum, fooien, persoonlijke uitgaven.

Dagindeling
(Op een paar dagprogramma’s na)

 • 8 uur qi gong en meditatie
 • 9 uur ontbijt
 • 10.15 tot 13.00 variërend programma met bovenstaande onderdelen.
 • 13.00 lunch
 • 13.30 tot 16.30 siesta
 • 16.30 tot 18.30 programma
 • 18.30 diner
 • 20.00 – 21.00 qi gong en meditatie

 

Aanbevolen vlucht o.a. zelf te boeken o.a. via Cheaptickets.nl
Heen: Amsterdam donderdag 15 november vlucht KL3815 11.20 uur (transfer in Mumbai) aankomst Colombo 04.35 uur op 16 november (vlucht uitgevoerd door Jet Airways) Terug: Colombo vrijdag 30 november vlucht UL225 Sri Lankan Airlines 18.25 uur, overstap Dubai, KLM vlucht KL428 naar Amsterdam aankomst 06.20 uur.

Er zijn ook andere vluchten met soortgelijke tijden, de transfer vanaf Colombo naar het Culture Resort met een taxibus duurt ongeveer 3 uur en staat klaar op 16 november vanaf 05.00 uur op vliegveld Colombo

! Leef nog meer vanuit je hart op deze weergaloos bijzondere retraite te Zuid Sri Lanka!