Dagelijks brood, dagelijks licht

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Retraites

Natuurretraite Het licht in mij, Frankrijk
Natuur retraite: Het licht in mij
2 t/m 9 juni 2018
Alles tref ik aan in mij, binnen – en buitenwereld worden hier tot een. Maak een innerlijke reis in bewust zijn.
Een liefdevolle retraite om je over te geven aan de energie van je hart en de natuurlijke helderheid van je geest. De kracht open en kwetsbaar te durven zijn, de kracht te leven vanuit het hart in het moment brengt een direct gewaarzijn van de innerlijke schoonheid van jezelf en het leven om je heen. We wandelen door ontluikende natuur, we mediteren, beoefenen qi gong, tekenen en schilderen in de natuur, we reflecteren. Heb je behoefte aan de weg van open aandacht en helderheid, die heelt en transformeert wat je belemmert en de weg vrijmaakt voor licht oftewel inzicht? Toestaan dat je in harmonie bent met dat wat is? Ontdek de weg van helderheid en een zacht hart op een zeer bijzondere en zuivere plaats in de Pyreneeen.
Leef je innerlijke heiligdom, door licht te brengen in wie je werkelijk bent.

Programma
Het programma begint in de avond van de 2e juni met een bord warme soep en wordt afgesloten de 10e juni na het ontbijt. We starten iedere dag om 8 uur met qi gong en meditatie voor het ontbijt. In de ochtend maken we een prachtige wandelingen. Onderweg zullen we ook mediteren en energieoefeningen doen. Na de lunch is er siesta, in de namiddag is er weer programma met afwisselend qi gong, meditatie, schilderen, transpersoonlijke- en reflectieve oefeningen en wandelen. Na het avondeten sluiten we af met qi gong en meditatie. Soms is er ook een dagprogramma, waarbij we onder andere een prachtige tocht zullen maken naar een bergstroom in het dal.

wat het je brengt:
Inzicht
Verdieping en rust
Het ervaren van de zachte kracht van het hart
Delen met gelijkgestemden
De magie van het leven ervaren
Verblijven op een uitzonderlijke plek
voor wie:
Voor wie wil leven vanuit een open hart en een heldere geest, voor wie van de natuur en zuivere plekken houdt, voor wie wil loskomen van het verleden, voor wie van meditatie, qi gong en wandelen houdt, een redelijke conditie is vanwege de bergen gewenst.

doel van de reis
Verfrissen, vernieuwen, de diepte van het hart toelaten en leven, leven in de lichtheid en schoonheid van het nu, genieten van de natuur en niets hoeven.
begeleiding
Elisabeth de Koning, meditatie en retraite begeleider, transpersoonlijk coach en therapeut, hoofd van de School voor Bewust Zijn

accomodatie
We verblijven op een zeer bijzondere en zuivere plaats in de  Oostelijke Pyreneeën, in het afgelegen buitengebied van de gemeente Corsavy. Een liefdevolle omgeving, een centrum waar alleen spirituele groepen komen, dat voel je direct bij aankomst aan de energie. Alles ademt aandacht en schoonheid, alleen al hier verblijven is voeding voor de ziel.

voeding
We eten vegetarische maaltijden die met veel liefde worden klaargemaakt door onze kok Bastiaan Blaauw bij gestaan door zijn dochter Lotus.
Vervoer

Aanbevolen vlucht zaterdag 2 juni 2018 met Transavia vanaf Rotterdam vertrek 18.20 uur aankomst Girona 20.10 uur, retour zaterdag 9 juni Girona  20.45 uur , aankomst Rotterdam 22.40 uur . Je kan natuurlijk ook eerder of later vliegen en een dagje door kunnen brengen in Girona een prachtige oude Spaanse stad. Vanaf vliegveld Girona kan je met een huurauto in een kleine 2 uur naar bestemming rijden. Wij zullen deelnemers naar wens met elkaar in contact brengen, ook als je de gehele reis wil carpoolen. Jouw vervoer is op eigen gelegenheid en op eigen kosten, wel kan je desgewenst met anderen in contact gebracht worden om samen te reizen.Al met al : Een absoluut geschenk aan jezelf!

Sri Lanka, retraite/workshop Het Hart

donderdag 15 november 00:00 – zaterdag 01 december 23:59

Sri Lanka, retraite/workshop Het Hart
Een transformerende retraite waarin het hart centraal staat. Niets terug houden, met heel het hart zijn, is heling voor het hart, is openstaan en zonder voorwaarden ontmoeten. Een vrij en open hart is stralend en vol vertrouwen. Deze weken richten wij ons op het verder openen en helen van het hart. Een geheeld hart raakt vanzelf verbonden met het kosmisch hart en kan overlopen van liefde, zonder uitgeput te raken. Deze retraite zal in zachtheid en stilte gebed zijn. Meditatie en stilte brengen je in contact met het mystieke hart, met de inwonende goddelijkheid. De natuur zal ook zeker je hart openen, evenals de warmte, de geuren en kleuren.


Het land

Dit prachtige eiland Sri Lanka is gelegen ten oosten van India in de Indische oceaan en wordt bewoond door uiterst vriendelijke mensen in een schitterende tropische omgeving. Helaas neemt ook het toerisme in Sri Lanka steeds meer toe, maar wij zullen verblijven aan de kust op een nog rustige plaats, evenwel midden in het dorp. Onze tochten gaan naar niet-toeristische locaties met prachtige natuur, we zijn ook daar om te verdiepen in ons innerlijke wezen. Omdat het eiland vlakbij de evenaar ligt is de temperatuur het hele jaar door hoog en schommelt rond de 30 graden. De vochtigheidsgraad wisselt.


Het water

Het water van de oceaan is warm en zacht, dagelijks mag je je laten dragen en zwemmen in dit kostbare geschenk. Vlakbij de kust leven vele gekleurde vissen en schildpadden, met name in de ochtend als het water nog rustig is kan je met enig zoekwerk de schildpadden zwemmend of al etend van het zeewier op de bodem, aantreffen, het zijn ontroerende oerdieren die met hun vertraging je hart zeker zullen raken. In de middag is er door alle beweging in het water meer zand en is het lastiger dieren te onderscheiden. Wel zie je ze dan met hun koppen boven water komen om adem te happen. Deze retraite is tevens workshop omdat je ook oefeningen met elkaar zal doen, ook in het water (!) die je dieper laten voelen.


De bevolking

Naast een kleine groepen Hindoeisten, Islamieten en Christenen is meer dan tweederde van de bevolking Boeddhistisch, dit maakt dat deze mensen een vredelievende levenshouding hebben en je je over het algemeen veilig kan bewegen waar je maar wilt zonder lastig gevallen te worden. Sri Lanka kent ook een hoog percentage monniken die zeer gerespecteerd worden door de gewone bevolking. Regelmatig tempel bezoek is een belangrijk onderdeel van het leven. Vrouwen dragen bedekkende kleding maar geen hoofddoek, voor de zon gebruiken zij een parasol, te water gaan zij geheel gekleed! De mannen mogen wel met blote ledematen zichtbaar zijn, hoewel ook sommigen van hen gekleed te water gaan, dit geldt niet voor de toeristische gebieden. Het eten is eenvoudig en puur met een overvloed aan tropisch fruit.


Accommodatie

De eerste week verblijven we, om de overgang te vergemakkelijken, in het luxe Culture Resort, Zuid Sri Lanka, met airconditioning, zwembad en alle kamers met uitzicht op de oceaan. Wij hebben het gehele hotel tot onze beschikking. Het personeel is alleraardigst en behulpzaam, de eigenaar Prasad is een bijzondere mens, werkzaam als psychiater in Australië, hij leeft op twee continenten, hij ziet enorm uit naar onze komst, wij hebben samen bedacht om in zijn hotel een retraite te organiseren, en hij zal ook onderdeel uitmaken van een deel van het programma. In de keuken op het dak van het resort koken ze de sterren van de hemel voor ons! De tweede week verblijven we nog steeds in hetzelfde dorp in een eenvoudiger accommodatie, Blue Coral, gelegen direct aan de oceaan. Ook hier staat de gehele accommodatie tot onzer beschikking. Blue Coral wordt gerund door een erg lief echtpaar Nishantha en Saranga, zij regelen wat mij maar nodig hebben en ook Saranga kookt de sterren van de hemel! Je wil hier nooit meer weg! Onderstaande foto loop vanuit je slaapkamer zo binnen, zand tussen de tenen!

Deelname is: inclusief alle programma met meditatie, qi gong, stilte-wandelingen, water-meditatie, transpersoonlijke oefeningen, meditatief tekenen, snorkelen, zwemmen met schildpadden!

 • inclusief individuele in- en out take
 • inclusief 2 Ayurvedische massages
 • inclusief 2 tochten naar kloosters waarvan een in de rainforest
 • inclusief wandeltocht in de zeer vroege ochtend door de bird sanctuary
 • inclusief boottocht

alle voortreffelijke vegetarische maaltijden ter plekke verblijf op tweepersoonskamer met eigen sanitair inclusief alle transfers

Investering €1695,-
Bij aanmelding voor 1 juni, early bird korting van €95,-.
Exclusief vliegticket, visum, fooien, persoonlijke uitgaven.

Dagindeling
(Op een paar dagprogramma’s na)

 • 8 uur qi gong en meditatie
 • 9 uur ontbijt
 • 10.15 tot 13.00 variërend programma met bovenstaande onderdelen.
 • 13.00 lunch
 • 13.30 tot 16.30 siesta
 • 16.30 tot 18.30 programma
 • 18.30 diner
 • 20.00 – 21.00 qi gong en meditatie

 

Aanbevolen vlucht o.a. zelf te boeken o.a. via Cheaptickets.nl
Heen: Amsterdam donderdag 15 november vlucht KL3815 11.20 uur (transfer in Mumbai) aankomst Colombo 04.35 uur op 16 november (vlucht uitgevoerd door Jet Airways) Terug: Colombo vrijdag 30 november vlucht UL225 Sri Lankan Airlines 18.25 uur, overstap Dubai, KLM vlucht KL428 naar Amsterdam aankomst 06.20 uur.

Er zijn ook andere vluchten met soortgelijke tijden, de transfer vanaf Colombo naar het Culture Resort met een taxibus duurt ongeveer 3 uur en staat klaar op 16 november vanaf 05.00 uur op vliegveld Colombo

! Leef nog meer vanuit je hart op deze weergaloos bijzondere retraite te Zuid Sri Lanka!