Retraites

Sri Lanka, retraite/workshop Het Gewijde Hart

vrijdag 15 november 19:00 – vrijdag 29 november 10:00

Sri Lanka. Een transformerende retraite waarin het hart centraal staat. Niets terug houden, met heel het hart zijn, is heling voor het hart, is openstaan en zonder voorwaarden ontmoeten. Een vrij en open hart is stralend en vol vertrouwen. Deze weken richten wij ons op het verder openen en helen van het hart. Een geheeld hart raakt vanzelf verbonden met het kosmisch hart en kan overlopen van liefde, zonder uitgeput te raken. Deze retraite zal in zachtheid en stilte gebed zijn. Meditatie en stilte brengen je in contact met het gewijde hart, met de inwonende goddelijkheid. De natuur zal ook zeker je hart openen, evenals de warmte, de geuren en kleuren. Gelijktijdig verdiepen en ontspannen in een droom omgeving!

Het land
Dit prachtige eiland Sri Lanka is gelegen ten oosten van India in de Indische oceaan en wordt bewoond door uiterst vriendelijke mensen in een schitterende tropische omgeving. Helaas neemt ook het toerisme in Sri Lanka steeds meer toe, maar wij zullen verblijven aan de kust op een nog rustige plaats, evenwel midden in het dorp. Onze tochten gaan naar niet-toeristische locaties met prachtige natuur, we zijn ook daar om te verdiepen in ons innerlijke wezen. Omdat het eiland vlakbij de evenaar ligt is de temperatuur het hele jaar door hoog en schommelt rond de 30 graden. De vochtigheidsgraad wisselt.

Het water
Het water van de oceaan is warm en zacht, dagelijks mag je je laten dragen en zwemmen in dit kostbare geschenk. Vlakbij de kust leven vele gekleurde vissen en schildpadden, met name in de ochtend als het water nog rustig is kan je met enig zoekwerk de schildpadden zwemmend of al etend van het zeewier op de bodem, aantreffen, het zijn ontroerende oerdieren die met hun vertraging je hart zeker zullen raken. In de middag is er door alle beweging in het water meer zand en is het lastiger dieren te onderscheiden. Wel zie je ze dan met hun koppen boven water komen om adem te happen. Deze retraite is tevens workshop omdat je ook oefeningen met elkaar zal doen, ook in het water (!) die je dieper laten voelen.

De bevolking
Naast een kleine groepen Hindoeisten, Islamieten en Christenen is meer dan tweederde van de bevolking Boeddhistisch, dit maakt dat deze mensen een vredelievende levenshouding hebben en je je over het algemeen veilig kan bewegen waar je maar wilt zonder lastig gevallen te worden. Sri Lanka kent ook een hoog percentage monniken die zeer gerespecteerd worden door de gewone bevolking. Regelmatig tempel bezoek is een belangrijk onderdeel van het leven. Vrouwen dragen bedekkende kleding maar geen hoofddoek, voor de zon gebruiken zij een parasol, te water gaan zij geheel gekleed! De mannen mogen wel met blote ledematen zichtbaar zijn, hoewel ook sommigen van hen gekleed te water gaan, dit geldt niet voor de toeristische gebieden. Het eten is eenvoudig en puur met een overvloed aan tropisch fruit.

Accommodatie
De eerste week verblijven we, om de overgang te vergemakkelijken, in het luxe Culture Resort, Zuid Sri Lanka, met airconditioning, zwembad en alle kamers met uitzicht op de oceaan. Wij hebben het gehele hotel tot onze beschikking. Het personeel is alleraardigst en behulpzaam. In de keuken op het dak van het resort koken ze de sterren van de hemel voor ons! De tweede week verblijven we nog steeds in hetzelfde dorp in een eenvoudiger accommodatie, Blue Coral, gelegen direct aan de oceaan. Ook hier staat de gehele accommodatie tot onzer beschikking. Blue Coral wordt gerund door een erg lief echtpaar Nishantha en Saranga, zij regelen wat wij maar nodig hebben en ook Saranga kookt de sterren van de hemel! Je wil hier nooit meer weg! Bovenstaande strand foto loop je vanuit je slaapkamer zo binnen, zand tussen de tenen!

Deelname is: inclusief alle programma met meditatie, qi gong, stilte-wandelingen, water-meditatie, transpersoonlijke oefeningen, meditatief tekenen, snorkelen, zwemmen met schildpadden!

 • inclusief individuele in- en out take
 • inclusief 3 Ayurvedische massages
 • inclusief 3 tochten naar kloosters waarvan een in de rainforest
 • inclusief boottocht

alle voortreffelijke vegetarische maaltijden ter plekke verblijf op tweepersoonskamer met eigen sanitair inclusief alle transfers

Investering €1835,-
Exclusief vliegticket, visum, fooien, persoonlijke uitgaven.

Earlybird voor 15 september €85,- korting.

Dagindeling
(Op een paar dagprogramma’s na)

 • 8 uur qi gong en meditatie
 • 9 uur ontbijt
 • 10.15 tot 13.00 variërend programma met bovenstaande onderdelen.
 • 13.00 lunch
 • 13.30 tot 16.30 siesta
 • 16.30 tot 18.30 programma
 • 18.30 diner
 • 20.00 – 21.00 qi gong en meditatie