Elisabeth de Koning

De leiding van de school ligt in handen van Elisabeth de Koning, spiritueel leraar en transpersoonlijk coach. Voor extra info: www.elisabethdekoning.nl.

De afgelopen 22 jaar gaf zij vele trainingen en meer dan 80 retraites in binnen- en buitenland.
Zij heeft een meditatie centrum en een 27 jaar functionerende vrijgevestigde praktijk in transpersoonlijke coaching te Koudum en Amsterdam.
Meditatie en transpersoonlijke coaching vullen elkaar aan, deze geïntegreerde benadering draagt zij over tijdens de opleiding.
Met passie zet zij zich in voor de School voor Bewust Zijn. Het is een zich ontwikkelend veld, waarin zij nieuwe impulsen en inzichten steeds verder vormgeeft in het programma.
Zij voelt zich sterk betrokken bij de grote transformaties die gaande zijn op deze wereld en ziet de school tevens als een broedplaats voor vernieuwing.

“De stille innerlijke ruimte die meditatie brengt kent geen specifieke locatie, bewust zijn geeft mij vreugde.
Levend vanuit het hart en met een onderzoekende geest, is diepgaande relatie met al dat is mijn fundament. Gelijktijdig zijn stilte, intuïtie, gevoeligheid en openheid belangrijke richtingaanwijzers in mijn leven. Hier vloeide als vanzelfsprekend transpersoonlijke coaching, het geven van retraites en uiteindelijk de School voor Bewust Zijn, uit voort.
Tijdens de vele retraites en trainingen in binnen- en buitenland, is naast meditatie, qi gong en creativiteit, de natuur als leraar en spiegel erg belangrijk.
Augustus 2011 startte de School voor Bewust Zijn. De school is meer dan een opleiding, het is een warm thuis om samen in vrijheid te onderzoeken, doorvoelen en doorleven, om met geestverwanten samen te zijn, elkaar te inspireren en ongekende ruimte te ervaren. Ik geniet enorm van de steeds weer volkomen nieuwe energie van iedere groep, deze nieuwe energie schept mee in wat ontstaat, de school is steeds weer nieuw. De grote transformaties die nodig en gaande zijn op deze wereld starten steeds in het individu, tegelijkertijd kunnen wij elkaar steunen om wakker te worden, dat is mijn intentie.”

Melina Zandbergen

Ik hou van dansen en van zingen (stembevrijding) … en natuurlijk ook van mijn dochter Damiane, mijn partner Jasper, van mijn lieve vrienden, van dieren, stilte, de natuur en nog een heleboel meer. Daar wordt ik blij van. Dat geeft me energie. Daar ga ik van stralen. Daar word ik door geïnspireerd ….! Vanuit dat intens blije en heerlijke gevoel ervaar ik het leven als een feest! Een feest waarin ik vrijheid, liefde, overgave, openheid, verdieping, stilte, creatie en verbinding voel.

Uit het ‘niets’ ‘iets’ laten ontstaan. Dat fascineerde me al jong. Op mijn 22ste ging ik naar de Academie voor Kunst en Vormgeving waar ik in contact kwam met het creëren vanuit dat ’niets’. Dat viel niet mee. Uit het ‘niets’ ‘iets’ laten ontstaan, vraagt namelijk om ruimte, ‘lege’ ruimte.

Ik heb verschillende paden bewandeld om die (‘lege’) ruimte te kunnen ervaren. Zo kwam ik in 2011 op de SVBZ. Aansluitend deed ik de opleiding (3 jaar) tot stembevrijder bij Jan Kortie. Onderwijl assisteerde ik Elisabeth vanaf 2013 bij alle groepen en begon zelf trainingen te verzorgen op de school vanaf 2016. Naast trainingen verzorgen, ben ik actief gebleven in de kunst. Richtte eerst een kunstenaarsinitiatief op waaruit in 2005 het ontwerpburo ‘Yanniek ontwerpers’ ontstond dat ik tot op heden run.

Ik zie er naar uit om met jou deze twee jaar transpersoonlijke coaching in te gaan. In die 2 jaar te ontdekken wat jou inspireert. Dat doe ik door je mee te nemen in beweging, dans, qigong en stembevrijding. Ik bied je een open ruimte om te experimenteren, te spelen en te ontdekken wat jou blij maakt en waar jij energie van krijgt.

Assistenten  1e jaar 2020/21

Ton Aarts en Marianne Koene

 

Assistenten  2e jaar 2020/21

Hanneke Wiegers en Coby de Kroon