Oprichting

De School voor Bewust Zijn is opgericht in 2011 door Elisabeth de Koning. Na vele jaren meditatie, therapie, coaching, trainingen en retraites gegeven te hebben, kwam regelmatig de vraag terug of zij geen opleiding wilde beginnen om haar inzichten over te dragen. In februari 2011 heeft zij in de Franse Pyrenee├źn de basis van de School voor Bewust Zijn uitgeschreven. Op 27 augustus 2011 is de eerste groep van start gegaan. September 2019 start de negende groep. De school is gevestigd in Koudum.

Doel

Het doel van de School voor Bewust Zijn is bewust zijn activeren en verspreiden.

Missie

De school wil met verschillende benaderingen – zoals meditatie, intu├»tie, zelfonderzoek, qi gong, coaching, natuurcoaching, retraite, meditatief tekenen, schilderen, dans, stembevrijding, voordrachten, publicaties en gesprek – een diversiteit aan mensen benaderen om bewust te zijn, te leven, te ontdekken en te handelen.

Een belangrijke ingang tot het verspreiden van bewust zijn is de twee-jarige opleiding tot transpersoonlijk coach. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt aan zelfinzicht en het vermogen tot zelfreflectie. Als heling is opgetreden en inzicht is ontstaan, kan de coach vertrouwen op de eigen zijnsgrond als basis voor een unieke en heldere begeleiding van een ander.

Respect voor alle levenswijzen, open luisteren en eenheid in verscheidenheid staan hoog in het vaandel van de school.